Factory puzzel Game

Factory puzzel Game
Ik ben nu al een paar maanden samen met Lars en het team van CSS bezig met het maken van een factory puzzel game. Hieronder wil ik laten zien hoe ver we zijn en welke progressie we de afgelopen maanden hebben gemaakt.

Inleiding
Over de game
Progressie met ontwikkelen
Game art en sprites

Over de game
Onze game heeft nog geen naam. Het doel van de game is om grote machines te maken in een verlaten fabriek. De game is een beetje geïnspireerd door Portal 2. Bijvoorbeeld, een level kan zijn dat je binnen twee minuten een bepaald aantal machines aan elkaar moet verbinden. Of dat je ruwe materialen automatisch moet laten verwerken en vervolgens naar een centraal punt moet brengen. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar ik denk dat het echt een gave game gaat worden.

Progressie met ontwikkelen
We zijn nog niet heel ver, maar hieronder staan wat afbeeldingen van de huidige staat van de game. Een game ontwikkelen kost veel tijd, en wij hebben naast dit project ook nog een baan en eigen projecten. Hieronder zie je werkende transportbanden, een smelter en een pers. Alles is functioneel en geanimeerd. De game wordt gemaakt in Unity en we werken samen via GitHub.

Game art en sprites
We maken de game geheel in pixel art. We gebruiken Aseprite voor het maken van de pixel art; dit programma is puur gericht op het maken van pixel art. Het is een soort Microsoft Paint, maar dan speciaal voor pixel art. Vooral Alex en ik zijn bezig met het maken van de pixel art. Hieronder zie je een paar afbeeldingen van items voor de game.

Dit project zal nog lang niet af zijn, maar ik zal hier regelmatig updates plaatsen. Voor sneak peeks in de ontwikkeling, check onze Discord-server.

Alvast bedankt voor het bezoeken van mijn website.
Met vriendelijke groet,
Gert Oldenburg / onki




Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project