Robot arm 2

Robot Arm 2

Nu ik redelijk ver ben met mijn eerste robotarm, wilde ik mezelf een nieuwe uitdaging geven door een tweede robotarm te maken met andere principes en leerpunten. Mijn doel is dat deze robot samenwerkt met de eerste robotarm, beide aangestuurd door een Arduino Mega 2560. Hieronder beschrijf ik hoe ik aan dit project ben begonnen en hoe ik het heb aangepakt.

Inleiding
Hoe heb ik het ontworpen en gemaakt?
Wat ben ik nu aan het doen en hoever ben ik?

Hoe heb ik het ontworpen en gemaakt?
Ik begon met het onderzoeken van verschillende soorten robotarmen en besloot iets steampunk-achtigs te maken, waarbij ik gebruik zou maken van lagers (ball bearings), tandwielen en flyarms. Dit leek me erg gaaf. Na wat research had ik nog niet precies gevonden wat ik wilde, maar ik kwam wel verschillende ontwerpen van andere projecten tegen. Op basis daarvan begon ik met het 3D-tekenen van de robotarm en zocht ik naar geschikte lagers. Ik kocht de lagers via AliExpress.

Ik heb drie Nema 17-stappenmotoren gekocht bij Bits and Parts, samen met wat
bedrading. Daarnaast kocht ik vijf A4988-drivers via AliExpress, waarvan ik er maar drie nodig heb. Voor de grijper gebruik ik een simpele stappenmotor. De onderdelen heb ik ge-3D-print met een Cura Ender 3 v2 3D-printer en in elkaar gezet met M3-, M4- en M5-bouten en moeren.

Wat ben ik nu aan het doen en hoever ben ik?
Momenteel ben ik bezig met het programmeren van de robot en ervoor te zorgen dat ik hem goed kan besturen met de Arduino. Ik ondervind echter nog wat problemen met de besturing, waardoor ik het ontwerp waarschijnlijk nog een aantal keer moet aanpassen om ervoor te zorgen dat alles perfect werkt. Omdat ik nog nooit met stappenmotoren heb gewerkt, is dit een groot leerproces voor mij om alles werkend te krijgen zoals ik wil.

Ik werk meerdere keren per week aan dit project en zal deze pagina regelmatig updaten.
Vragen? Laat het me weten!

Alvast bedankt voor het bezoeken van mijn website.

Met vriendelijke groet,
Gert Oldenburg / onki



Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project
Foto van het project