Robot Arm 1

Robot Arm 1



Robotica is een grote hobby van mij. Nadat ik mijn Wall-E robot had afgemaakt, begon ik aan een nieuw project: een robotarm. Tijdens het bouwen van deze robotarm heb ik veel geleerd. Het project is nog niet af, maar hieronder beschrijf ik hoe ik het heb aangepakt, mijn toekomstplannen en wat ik heb geleerd.
Inleiding
Hoe heb ik de robotarm ontworpen en ge-3D-print? Welke elektronica heb ik gebruikt en hoe is het circuit gemaakt? Wat heb ik geleerd? Toekomstplannen met de robotarm

Hoe heb ik de robotarm ontworpen en ge-3D-print?
Ik heb de robotarm ontworpen in Blender en Tinkercad. Het ontwerp is gebaseerd op een 6-assige robotarm en andere robotarmprojecten. Ik heb de onderdelen ge-3D-print met een Cura Ender 3 v2 en wit PLA+ filament van Esun. De robotarm staat op een plaat van 60 cm x 45 cm en maakt gebruik van zes servomotoren. Een servomotor in de basis beweegt de hele robotarm van links naar rechts. Een andere servomotor net boven de plaat beweegt de robotarm op en neer. Elke motor heeft een specifieke functie. De motor aan het uiteinde van de arm draait een tandwieltje dat een schuifje heen en weer duwt om objecten te grijpen. Ik heb blokjes ge-3D-print van 1,2 cm aan elke zijde, en de grijpbreadte van 1,4 cm is perfect om deze blokjes vast te pakken.

Welke elektronica heb ik gebruikt en hoe is het circuit gemaakt?
Ik gebruik een Arduino Mega 2560 voor deze robotarm en heb een eigen G-code programmeertaal ontwikkeld. Deze taal zet een array met getallen om in motorbewegingen en vertragingen. Voor een meer technische uitleg hierover kun je me altijd contacteren. De overige componenten die ik gebruik zijn jumperkabels, 6 potentiometers, 6 LEDs, 3 8k servomotoren en 3 9g microservomotoren.
Wat heb ik geleerd?
Ik heb veel geleerd over C++ en de werking van robotarmen. Daarnaast heb ik kennis opgedaan over de analoge pinnen op robots en grote machines, en hoe G-code talen werken. Dit project is nog maar het begin; momenteel werk ik aan een tweede robotarm met andere principes. Mijn doel is dat deze twee armen op een grotere plaat samenwerken en worden aangestuurd door een Arduino Mega 2560.

Het project is nog lang niet af, en ik zal deze tekst regelmatig updaten met nieuwe inzichten en vorderingen.

Alvast bedankt voor het bezoeken van mijn website.

Met vriendelijke groet,
Gert Oldenburg / onki